Facebook Live

Facebook Live

Facebook is sinds kort in de Verenigde Staten aan het testen met Facebook Live.

Facebook Live is te vergelijken met Periscope. In plaats van een statusbericht met een foto of video die je geupload hebt, maakt Facebook Live het mogelijk om samen met jouw Facebook-vrienden in het nu te zijn. Als je zo’n live video bekijkt, zie je ook een abonneer-knop. Als je daarop klikt, dan ontvang je de volgende keer automatisch een melding als jouw Facebook vriend weer een live uitzending doet. Facebook Live wordt eerst in de Verenigde Staten uitgerold en is alleen beschikbaar op de iPhone. Het is niet bekend wanneer deze op Android – telefoons beschikbaar zal zijn.

Met de komst van Facebook Live, is Facebook ook een nieuw ontwerp aan het testen om berichten te plaatsen op Facebook vanaf mobiele apparaten (Android en iPhone). Door op “What’s on your mind?” te klikken, krijgt de gebruiker een drop down menu te zien met de mogelijkheden. Het voordeel van zo’n drop down menu is dat het voor Facebook makkelijker is om nieuwe opties toe te voegen. Hieronder zie je een voorbeeld

 

Voorbeeld New Sharing Flow

 

Als je onderstaande video bekijkt krijg je een idee van Facebook Live.

Ik ben enorm benieuwd wat de reacties zullen zijn op Facebook Live. En of het ook gaat werken op Facebook. De Facebook gebruiker is immers gewend om (vooral) achteraf te reageren. Het moment is al geweest.

Wat is jouw mening? Zou jij Facebook Live gaan gebruiken?

Ik lees graag jouw reactie hieronder

Ik lees graag jouw reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading Facebook Comments ...